Over Xaiomi

Xiaomi is een van de grootste Chinese fabrikanten van consumenten electronica zoals smartphones, tablets en wearable’s. Op 6 april 2010 werdt Xiaomi door acht grote partners, met investeerders als chipfabrikant Qualcomm, de overheid van Singapore en IDG Capital opgericht.Sinds het begin leeft Xiaomi een missie na “kwalitatieve technologie beschikbaar maken voor iedereen”. In het eerste jaar werd er hard gewerkt aan de eerste Xiaomi telefoon en kwam Xiaomi’s eigen aangepaste Android Software MUI uit.

Nieuwe producten

In 2014 begon Xiaomi nieuwe producten te verkopen die niet meer als smartphone aangemerkt konden worden. Dit begon met de Xiaomi Mi Pad, een 7.9 inch tablet die een ongekend prijs/kwaliteit verhouding had. In Juni van dat jaar werdt de Xiaomi Mi Band gelanceerd. Deze fitnesswearable was te koop voor omgerekend nog geen 1o euro. In het eerste kwartaal van 2015 had Xiaomi met dank aan de Mi Band 25% procent van de smart wearable markt in handen.

Investeren

Naast dat Xiaomi vele producten maakt investeren zij fanatiek in technologische startups in China. Veel van deze startups kiezen ervoor om hun producten onder de merknaam van Xiaomi. Zo is de Xiaomi slimme lamp geproduceerd door Yeelight. Yeelight is een startup die zich specialiseert in alles omtrent slimme leds.